zaterdag 16 juli 2016

Gebedsverhoring....

Een moeilijk onderwerp om te begrijpen. Waarom verhoort God soms wel en soms niet. Ik heb daar geen antwoord op. Want Gods wegen zijn niet mijn wegen, maar ik wil zo graag mijn gebeden in vervulling zien gaan. Toch  roept God altijd weer op om te blijven volharden in het gebed, ook al zie ik soms daar de zin niet (meer) van in.

In mijn leven zijn vele gebeden verhoord, maar velen ook niet. En ik heb daar meestal vrede mee. God weet wat goed voor mij is, en Zijn genade moet dan genoeg voor mij zijn.

Toch waren er een paar gebeden die ik al jarenlang opzond tot Gods troon. Eigenlijk had ik de moed hiervoor al opgegeven, terwijl ik niet zo gauw opgeef. En toch gingen ineens deze gebeden de afgelopen week in vervulling! Omdat het erg persoonlijk is, kan ik daar niet verder op ingaan, maar ik kon het haast niet geloven.....

De blijdschap hierover is met geen pen te beschrijven. Waarom ik zolang moest wachten weet ik niet, maar dat hoeft ook niet. God zag wel mijn volharding. De rest deed Hij op Zijn manier en op Zijn tijd.

Ik wil hier maar mee aangeven dat volharding in het gebed toch erg belangrijk kan zijn.

2 opmerkingen: