maandag 25 juli 2016

Nieuwe chemo-pillen

Ik had gehoopt dat ik voorlopig geen nieuwe chemo-pillen (Glivec) zou hoeven te gebruiken. Helaas is dat niet zo, want de korte kuur heeft op langere termijn geen effect. Terwijl ik in het begin weer bruiste van de energie, toen de pillen op waren.

Ik zag er erg tegenop om helemaal naar Groningen af te moeten reizen, omdat mijn oncoloog deze dure medicijnen niet zomaar mag voorschrijven, zonder mij gezien te hebben. En dat is heel redelijk en begrijpelijk.

Dus heb ik geprobeerd om een afspraak te maken. Helaas werd ik niet terug gebeld, zoals  afgesproken was.Na een week maar eens opnieuw gebeld. Bleek mijn oncoloog met vakantie te zijn.Ik heb aangegeven dat ik de medicijnen dringend nodig had, en wel naar een vervanger wilde.

Tot mijn grote vreugde stond  op mijn antwoordapparaat, dat ik de Clivec voor deze keer op kon halen bij mij eigen apotheek.

Zo zie je maar weer dat het in mijn voordeel heeft gewerkt, nu mijn specialist met een welverdiende vakantie is! Juist ook omdat ik een enorme hekel aan reizen heb.En nu met die warmte komt dit natuurlijk helemaal goed uit.

En ik kan voorlopig (hopelijk)weer een jaartje vooruit!

p.s. een dag later bleek dat ik de Glivec toch niet af kon halen bij mijn eigen apotheek. Dat kon wel bij een apotheek in Groningen. Ja, dan kon ik net zo goed naar het UMCG gaan. Na heel veel telefoontjes naar mij en  diverse instanties, heeft een oncoloog-verpleegkundige uit het UMCG het voor elkaar te krijgen dat de medicijnen a.s donderdag thuis bij mij worden bezorgd vanuit een Groninger apotheek.( met dank voor de inzet van deze verpleegkundige)

p.s. Na verschillende telefoontjes bleek dat de medicijnen niet vanuit Groningen, maar vanuit Meppel werden bezorgd. ??????? Nou ja, wat maakt het uit.Ik heb ze in ieder geval en hoefde er niet voor te reizen. Alleen jammer dat er wat minder in zaten dan gewoonlijk. Als ze op zijn, zien we dán wel weer verder.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten