donderdag 16 februari 2017

Boeken....

Soms grijpt een boek me zo aan, dat ik haast niet kan geloven dat het echt gebeurd is. Helaas...is het verhaal van RIFQA BARY wel waar. De titel van het boek: Schuilen in het Licht.

Het gaat over een meisje dat opgroeit  in een zeer streng (gelovig) moslim gezin en regelmatig geslagen, vernederd en mishandeld wordt.  Als ze nog maar heel klein is, heeft ze een ervaring met de God van de Bijbel, die haar hele leven zal veranderen. (ook al wist ze toen nog niet dat deze ervaring van God kwam)

Later komen er mensen op haar weg, die haar vertellen over God en de Here Jezus. Ze besluit om Hem te gaan volgen. Maar voor haar zijn de gevolgen daarvan verschrikkelijk. Alles moet in het geheim gebeuren. En wanneer haar ouders er na een paar jaar achter komen, wil haar vader haar doden.

Ze vlucht, maar omdat ze nog minderjarig is, moet ze alles op alles zetten om niet terug te hoeven naar haar ouders. Want ze weet dat ze dan zal sterven.Ze komt zelfs in de gevangenis terecht.Het is echt niet te geloven wat ze voor haar geloof  over heeft gehad.

Als je op You Tube haar naam in tikt, zie je verschillende interviews van haar, en een heel dapper, sterk en lief puber meisje.


Het tweede boek dat ik las, is geschreven door Carla van Dokkum.
Eigenlijk heet ik Tsiwja - Leven met een geleende naam.

Om het leven van hun kind te redden, terwijl ze zelf op weg zijn naar de gaskamers, geven de ouders van Carla hun kind mee aan wildvreemde mensen. Na de oorlog proberen familieleden Carla (Tsiwja) terug te krijgen, maar dat loopt niet goed af.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten