zondag 18 december 2016

De beste wensen.....

Bij deze wil ik al mijn volgers alvast goede en gezegende feestdagen toewensen, en een gezond en waardevol 2017!
En aan mensen voor wie het geen fijne dagen gaan worden, wil ik moed - kracht en vertrouwen toewensen.

Ik heb gelovige en ongelovige volgers. En toch kwam voor beide partijen het Kind in de kribbe. Die dat wil mag dan ook van harte het prachtige lied met mij meezingen: Ere zij God!Vrede op aarde, in de mensen een welbehagen!

Geen goede voornemens maken, maar gewoon elke dag doen waar je jezelf en de ander gelukkig mee kan maken, is en blijft mijn motto! Dan gaat de wereld  (eigen omgeving) er vanzelf een stukje mooier uitzien.

Hartelijk dank voor alle goede wensen in welke vorm dan ook.Daar waren heel bijzondere kaarten bij. O.a. van Betta van de Laan. Zij had zelf een kaart gemaakt met o.a. daarop een leeuw (de leeuw van Juda)  en twee Davidsterren. Geniaal bedacht.

Ook was er eentje bij van onze voormalige VVD burgemeester Marco Out, die nu burgemeester van Assen is. Marco schreef: Beste Frea, VEUL HAAIL EN ZEGEN, is de mooie Groningse manier om iemand een goed nieuwjaar te wensen. Ik vind het eigenlijk super toepasbaar op jou. Veul Haail en Zegen! Ik heb hem terug gemaild, dat het ook voor hem zelf gold.

Ik kan natuurlijk niet gaan invullen wat de ander moet gaan doen in het nieuwe jaar, maar ik heb wel twee waardevolle tips. Probeer eens een bosje bloemen weg te geven in een winkelstraat. (je krijgt onvoorstelbare mooie reacties) Kijk eens wat vaker om naar iemand in je buurt, waarvan je weet dat die het moeilijk  heeft - ziek of eenzaam is. Eens per twee of drie weken moet toch te doen zijn, niet waar?Maar doe het wel onvoorwaardelijk, en stel je verwachtingen niet te hoog.

Vorige maand is mijn blog maar liefst 7300 (!!) bekeken. En wel in 26 landen.
Zelfs uit Rusland China en Syrië. En aangezien ik geen bekende Nederlander ben, (of misschien toch wel inmiddels?haha) is dat toch heel wat. Voor mij een groot raadsel hoe ze me hebben gevonden.Maar het stemt me wel heel erg dankbaar!

Schrijven is voor mij een fijne afleiding in mijn strijd tegen kanker, ook al houdt mij dat zeker niet zo heel erg bezig. Maar de gevolgen daarvan merk ik wel elke dag, al laat ik mijn dagen daar zeker niet door bepalen. Als het écht niet gaat, pas ik me aan, maar anders probeer ik van elke dag iets moois te maken.Want ondanks alles is mijn leven met God, voor mij zeker de moeite waard om geleefd te worden. Zonder Hem zou ik me geen raad weten.

Ook probeer ik  energie te steken in mensen die me dierbaar zijn. Omdat ik wat verdrietig was om een paar mensen die me hebben laten vallen, werd ik bemoedigd door de volgende uitspraak van Hiëronymus. Monnik en Priester die leefde omstreeks 420.

WIE ERMEE STOPT JE VRIEND TE ZIJN, IS HET NOOIT GEWEEST!


2 opmerkingen:

 1. Gezellige kerstdagen Frea (ook voor je zoon) en Gods onmisbare zegen voor 2017!
  Shalom,
  Pieter & Tiny,
  Betta & Harrie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Betta,

  Hartelijk dank voor jullie lieve wensen, ook namens mijn zoon Edwin.

  Shalom

  Frea

  BeantwoordenVerwijderen