zaterdag 6 mei 2017

Nieuwe supermarkt....

Sinds kort is er in ons dorp Nieuw-Buinen, dankzij de inzet van een groep fantastische mensen, weer een nieuwe supermarkt. (Thats Fresh) Deze was een jaar geleden opgeheven, door allerlei omstandigheden.Voor vele mensen was dit een ramp, vooral voor oudere mensen.

Persoonlijk ben ik er erg blij mee. Je zou denken dat alle dorpsgenoten dat zouden zijn, maar dat is helaas (nog) niet zo.Hopelijk gaat dat veranderen. Een buurt-supermarkt is altijd een beetje duurder dan de grotere supermarkten. Mensen schijnen niet te beseffen dat deze winkel wat hogere prijzen moet handhaven om hun bestaansrecht te kunnen garanderen. De vorige supermarkt was ook niet goedkoop, maar je had wel de keuze tussen dure en goedkope artikelen. Dat is nu nu ook weer het geval.

Ook kunnen er (voorlopig) geen grote voorraden worden aangelegd, omdat  er dan teveel moet worden weggegooid. Zoveel temeer klanten er gaan komen, zoveel te groter zullen de de voorraden zijn.
De directie en het personeel van deze nieuwe winkel doet er van alles aan om de mensen het naar de zin te maken. Zo ligt er b.v. een gastenlijst voorin de winkel , waar je in aan kan geven wat de wensen zijn.Het assortiment kan dan worden aangepast.

Sommigen maken daar gebruik van, maar sommigen ook niet, en vooral deze laatste groep loopt constant te zeuren tegen het personeel.Voor hen is dat erg frustrerend, want ze zetten zich met hart en ziel in.

Ik kan niet zo goed tegen dit soort mensen. Blijf dan weg uit de winkel, maar val het personeel daar niet mee lastig. Vaak kopen ze alleen maar een pakje sigaretten, om dan bij de kassa te zeggen dat ze de winkel te duur vinden. Momenteel wordt er alles aan gedaan om de prijzen zo laag mogelijk te maken, maar dat heeft even tijd nodig. Gun de mensen van de supermarkt dan ook even die tijd.

Dorpsgenoten  moeten heel goed beseffen dat dit de laatste kans is om gebruik te kunnen maken van deze supermarkt. Want als de klandizie uitblijft, zal het opnieuw gesloten worden, en zal er ook nóóit meer een nieuwe in ons dorp komen. Dan moeten we o.a. weer voor één postzegel een heel eind reizen. Dat moeten we toch niet willen?

En bij deze wil ik dan ook het personeel even een hart onder de riem steken voor hun geweldige inzet!Hopelijk gaat de buurtsuper, dankzij hun inzet en die van de de klanten zijn bestaansrecht bewijzen!

Frea

Geen opmerkingen:

Een reactie posten