maandag 5 juni 2017

Boeken.....

De afgelopen week weer drie prachtige boeken gelezen, die ik graag wil delen.

Dochter van de Jungle/ Terug in de Jungle, door Sabine Kuegler. Waargebeurd

Sabine brengt haar kinderjaren door in de jungle, waar haar ouders missie en pionierswerk doen.
Ze voelt zich er helemaal thuis. Met allerlei soorten dieren  speelt ze graag. Vooral spinnen zijn haar favoriet, ze geeft ze zelfs namen. Onvoorstelbare boeiende boeken, wat betreft de verschillende stammen, die elkaar in het verleden probeerden te doden. Dankzij de inzet van haar ouders komt er onderlinge vrede.

Later vertrekt Sabine naar de bewoonde wereld om een gezin te stichten, maar ze wil nog één keer terug naar de jungle.

Deze twee prachtige boeken vond ik voor bij een tweedehandsboekenwinkeltje voor maar €4,50. Niet te geloven, want ze zien er ook nog eens als nieuw uit......

Gebroken Licht, door Kim Edwards. Een wereldwijde bestseller. (400 blz)

 Een arts brengt zijn vrouw onder narcose tijdens een bevalling van een tweeling. (jongen en meisje)Hij ziet dat het meisje een mongooltje is, en geeft een bevriende verpleegster de opdracht om dit kindje naar een inrichting te brengen. Aan zijn vrouw vertelt hij dat het meisje dood geboren is.

De verpleegster brengt het kindje niet naar een inrichting, maar neemt het mee naar huis, om haar op te voeden als haar eigen kind. De man komt daar pas jaren later achter, en hij de verpleegster moeten leven met deze leugens.

(ik kon haast niet stoppen met lezen, zo spannend en prachtig geschreven)

Toegevoegd op vrijdag 23 juni 2017

Kind van 4 miljoen: Victoria Schuurman.

Confronterend fictie-roman op basis van de actualiteit.
In 2050 is het verplicht om een zwangerschap af te breken als het om een kindje met het Downsyndroom gaat. Maar een vrouw besluit om haar baby te houden.

Toen ik het boek uit had, dacht ik bij mezelf: Dit zou ook best eens in de toekomst kunnen gaat gebeuren met andere gehandicapten, oude en zieke mensen, die niet meer productief zijn in de maatschappij, maar ook vanwege de hoge kosten. Een verschrikkelijk toekomstbeeld.

Het niemandsland van een moeder: Geertje Paay  Als je kinderen je doodverklaren.

Autobiografisch verslag van een moeder die contact probeert te houden met haar dochters, waarvan één schizofenie heeft en de ander verslaafd is aan drugs.

De leugenboom: Hebrina Blok.

Liesbeth groeit op in een zeeuws dorpje als dochter van een bovenmeester.Voor de buitenwereld moet in dat gezin alles volmaakt lijken. Daarom is er een kille afstand tussen haar en haar ouders, en probeert ze tevergeefs van alles om dat te doorbreken. Maar als haar vader ziek wordt, laat ze van haar kant wél  liefde en genegenheid zien. (prachtig boek)

Ademhalen: Lucy Clark. Vanaf de eerste bladzijde een spannend en psychologische thriller.

Schuilen in het licht: Rifqa Bary Waarom ik alles riskeerde om de islam te verlaten en christen te worden.

Een moslima-meisje moet een zeer hoge prijs betalen als ze christen wordt. En zelf als ze door haar vader met dood wordt bedreigd, blijft ze volharden in de God van de Bijbel.Waar ze doorheen moet is nauwelijks te geloven.......

Toegevoegd op vrijdag 21 juli 2017

Margie: Jillian Cantor

Een liefdevolle verbeelding van wat er had kunnen gebeuren als de zus van Anne Frank de oorlog had overleefd.' Mooi en boeiend geschreven.

Toegevoegd op zondag 23 juli 2017

Geleerd & Gelovig: Cees Dekker.

22 wetenschappers over hun leven, werk en God.

Erg boeiend boek, maar leest af en toe niet zo gemakkelijk, omdat het door wetenschappers is geschreven. Maar het is zéker de moeite waard om het te lezen. Ik heb er zelf veel aan gehad en van geleerd. Juist ook, omdat het wel eens goed is om te weten wat er in het brein van een wetenschapper om gaat.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten