donderdag 31 maart 2016

Boeken...

Ik lees graag boeken waarin mensen  proberen om dwars door alle tegenslagen heen, niet bij de pakken neer gaan zitten. Daar leer ik altijd van.

Afgelopen week las ik weer zo'n prachtig boek met als titel: Tegenwind brengt de vlieger omhoog, geschreven door Ping Fu. Chinese levenslessen van een westerse zakenvrouw. Ze werd als klein meisje bij haar ouders weggehaald,gemarteld en opgesloten in een gevangenis en later uit haar land China uitgezet, omdat ze de moed had om op te komen voor haar vrijheid en idealen.De strijd die ze moest leveren was mens -onwaardig.Maar ze gaf niet op. Prachtig en dapper  mens.Momenteel  zit ze in een adviesgroep van Obama, en geeft leiding aan een miljoenenbedrijf in Amerika.

Er is een nieuw boek uit uit gekomen van Maurice Hermans - zoon van Toon Hermans.
Altijd zal ik van je houden. Met heel veel liefde en humor schreef Maurice dit boek, als een ode aan zijn overleden vader.

GHost Boy - Martin Pistorius. Een waar gebeurd verhaal over een jongen die tot zijn 12e gewoon een gezonde jongen is. Dan verandert hij door een griep in een geestelijk en lichamelijk wrak, en wordt  opgenomen in een zorginstelling. Op geen enkel manier kan hij nog communiceren, en lijkt hij zwaar debiel. Totdat er na een paar jaar zijn verstand terug komt. Alleen is er niemand die het ziet, want hij kan dat op geen enkele manier duidelijk  maken, vanwege zijn zware handicaps.Totdat een oplettende verpleegkundige iets in zijn ogen ziet, wat niemand anders zag. Wat er dan allemaal gaat gebeuren is nauwelijks te bevatten.
www.martinpistorius.com

Vederlicht - Julie Cantrell  Tijdens een reisje met puberkinderen verdwijnt een meisje van 12 jaar. Grote schuldgevoelens bij een lerares, die even niet goed oplette. Vanaf het begin een spannend boek.
recencie Eva: een heerlijk en verrijkend boek.
recencie Nederlands Dagblad: Er zijn van die boeken, waarvan je het echt jammer vindt dat je ze uit hebt.

Alle boeken van Henry Nouwen zijn zéér de moeite waard om te lezen.

De blanke Masai - Corinne Hofman

Corinne maakt met haar vriend een reis door Kenia. Onderweg ziet ze op een eiland een uitgedoste Samburu-krijger staan. Hun blikken ontmoeten elkaar en Corinne is op slag verliefd. Nadat ze terug is in Nederland, boekt ze opnieuw een reis naar Kenia om de krijger terug te vinden te vinden.

Corinne Hofman schreef hier nog meer boeiende en ongelooflijke boeken over.

Vandaag (12 juni) hartverscheurend boek uitgelezen. Fiela's Kind - Dalene Matthee.Waargebeurd.
In Afrika dwaalt een blond jochie van drie jaar te ver het bos in.Een zwarte vrouw vindt hem voor haar deur.
Negen jaar later eisen de ouders het kind weer op, als er door een volkstelling het kind wordt ontdekt.
Maar het loopt heel anders af dan je zou denken.

Dansen in een Prinsessenjurk - Mildred Zijlstra

Mildred is geadopteerd. Als ze op zoek gaat naar haar biologische ouders stuit ze op veel verzet. Alles is met veel geheimzinnigheid omgeven. Na een lange zoektocht begrijpt ze waarom. Ze blijkt één van de niet erkende kinderen van Prins Bernhard te zijn.

De geschiedenis achter het boek: Knielen op een bed violen  (Jan Siebelink)
Fred van Lieburg beschrijft op een boeiende wijze het verhaal achter bovengenoemd boek. Ook de kerkstrijd van toen,wordt onder de loep genomen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten