donderdag 10 maart 2016

Dappere dame.....

In de documentaire: Houdt God ook van vrouwen?, was Hilligje Kok te zien. Een prachtmens, die een eenzame en zinloze strijd voerde tegen haar kerk en een politieke partij. Wat een moed, kracht en vertrouwen straalde deze vrouw uit. Ze liet zich op geen enkele manier de mond snoeren. Twee jaar geleden werd deze documentaire ook al eens uitgezonden tot de allerbeste van dat jaar.

Wat opviel was dat Hilligje zo liefdevol, eerlijk en correct bleef, terwijl dat van de tegenpartij niet kon worden gezegd. Hun goed bedoelde (christelijke) argumenten waren ver beneden pijl. De leer van de kerk was belangrijker dan de liefde voor de medemens.

Hilligje wist op voortreffelijke wijze hierop te wijzen. Helaas zonder resultaat. Ze werd buitengesloten in haar eenzame strijd en verdriet. Zo'n vrouw verdient toch een lintje? Gelukkig kreeg ze die opgespeld door de burgemeester, voor alles wat ze gedaan heeft in haar gemeente Staphorst.

Ik had de documentaire al eens gezien, maar wilde deze nog een keer bekijken. En opnieuw kwam bij mij de woede en verdriet naar boven om zoveel kortzichtigheid - liefdeloosheid en onbegrip. Gods liefde en bewogenheid voor de naaste werd totaal de grond ingeboord.

Daarom mijn petje af voor Hilligje. Want zij wist te verwoorden waar het ├ęcht om gaat in het evangelie.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten