maandag 23 januari 2017

Beroemd zijn......

Veel mensen willen beroemd worden. Als dat gelukt is ze en op de top van hun roem zijn, zie en lees je zo vaak dat ze ten onder zijn gegaan  aan drugs -drank en stress.

Een voorbeeld daarvan las ik in het boek: Morgen dans ik weer, waarin Femke van Wiggen het leven beschrijft het van de eens zo beroemde Olga de Haas. Ze was een zeer talentvolle  Nederlandse ballerina, die aan haar eigen roem ten onder ging.

Een week voor haar vierendertigste verjaardag overleed ze aan uitputting - drank en anorexia. Ze wilde mooi, slank en beroemd zijn. De strijd die ze daarvoor leverde moest ze met de dood bekopen.

Zeer aangrijpend boek van een prachtige vrouw, die de druk van het beroemd zijn niet aan kon.

Vaak wordt tegen sterren en beroemde mensen opgekeken, maar de werkelijkheid is vaak zo heel anders dan we zien of denken, want Olga is helaas niet de enige die daar aan ten onder ging.

2 opmerkingen:

  1. Wat een triest verhaal. Beroemd nee, dat wil ik niet worden. Ben wel blij wanneer mijn stukjes goed worden gelezen. Verder dan dat gaat het bij mij niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee, beroemd wil ik ook zeker niet worden. Maar wil graag dat mensen door het lezen van mijn stukjes aan het denken worden gezet.De rest laat ik aan God over.

    BeantwoordenVerwijderen