vrijdag 13 januari 2017

Bijbelstudie....

Omdat de Bijbelstudies bedoeld zijn voor zowel gelovigen als ongelovigen, wil ik in deze eerste studie aandacht vragen voor mensen die niet in de God van de Bijbel geloven, of mensen die twijfelen aan het bestaan van God. Ik wil het graag zo eenvoudig en kort mogelijk houden, zodat mensen ook gaan begrijpen waar het om gaat. Teveel informatie kan averechts werken, en nu al met Bijbelteksten gaan strooien heeft weinig zin. Daarnaast wil ik gelovige mensen oproepen om mee te bidden voor deze groep mensen.

BESTAAT GOD ECHT?

Dit is een moeilijke vraag om te beantwoorden, want heel eerlijk gezegd kan ik aan niemand bewijzen dat Hij  bestaat. Voor mij persoonlijk ben ik daar wel heel zeker van, maar daar heeft een ander niet zoveel aan. Aan de andere kant is het misschien toch niet zo moeilijk om achter het antwoord te komen.

Als je een gewoon mens die je (nog) niet kent, leer je deze kennen door er langdurig mee om te gaan. Door deze omgang kom je er achter wie die persoon is. Zo is het ook met God. Wil je Hem écht leren kennen en ontdekken of Hij bestaat, is er maar één weg: En dat is Hem toelaten in je hart en leven.  Maar hoe doe je dat?

Daarvoor moet ik eerst nog wat anders uitleggen, ook al is dat misschien wat moeilijk te vatten voor een leek, maar dat komt later wel.

God is een Drie eenheid. Vader -Zoon en Heilige Geest, maar samen zijn ze EEN. (om het wat simpel te houden, kan je het wat oneerbiedige gezegd, vergelijken met een ei. Een ei heeft een schaal - eiwit en een dooier) Haal je er een van de drie uit, dan is het geen ei meer. Zo is het ook met de Drie eenheid van God.

Toch hebben ze alle drie een afzonderlijke functie, ondanks die eenheid. God is de Schepper van deze wereld en de mensheid. De Zoon kwam naar deze aarde om te herstellen datgene wat tussen God en de mens kapot is gemaakt. En de Heilige Geest overtuigt mensen van hun verkeerde daden, maar is  ook een Leider. Natuurlijk valt hier nog veel meer over te zeggen, maar dan wordt het te theologisch en niet meer behapbaar.

Dus, als je wilt gaan ontdekken of God echt bestaat, moet (mag)je je aan Hem overgeven. Dan leer je Hem vanzelf kennen door de Here Jezus.Dan ga je ontdekken wat Hij voor jou gedaan heeft.Want uit liefde voor jou, stierf Hij een verschrikkelijke dood. Gods Geest gaat je daarin dan zeker verder leiden. Daar hoef je niet eerst voor te studeren of ingewikkelde dingen te doen. Je kan en mag je op elk moment en op elke plaats aan God overgeven. Het is natuurlijk fijn als je dat samen doet met iemand anders die al gelovig is, maar is beslist niet noodzakelijk.Het mag ook in je uppie.

Dat kan heel eenvoudig door berouw te tonen over alles wat je verkeerd deed in je leven, maar doe dat wel met een oprecht hart. Want de oude mens moet eruit, om een nieuw hart van God te krijgen. Omdat je misschien niet weet hoe je dat moet doen, kijk dan even op internet, en zoek het ZONDAARSGEBED op.
Natuurlijk kan je ook met je eigen woorden naar God gaan, maar dit even ter ondersteuning.

Schrijf het op of print het uit, en richt je met dit gebed hardop tot God. Daarna mag je zeker weten dat je een kind van Hem bent. Dat noemt de Bijbel wedergeboorte Misschien dat je op dat moment niet zoveel ervaart of voelt, maar dat is een groeiproces. Hier wil ik het eerst bij laten, maar geef wel wat huiswerk mee.

Zoek een kerk of gemeente waar je je thuis voelt en waar mensen je verder kunnen helpen.
Begin eventueel in de Bijbel te lezen in het Johannes Evangelie.
De Bijbel bestaat uit het oude en het nieuwe testament.
Het Johannes evangelie kun je lezen in het 4e hoofdstuk uit het Nieuwe Testament.
Koop een Bijbel in de gewone omgangstaal als je de gewone Bijbel te moeilijk vindt.
Ga een Alpha cursus volgen bij jou in de buurt, als een drempel naar een kerk (nog) te hoog is.
(in een Alpha cursus leer je de basiselementen van het christelijk geloof kennen)
Laat je niet teveel leiden door je emoties of gevoelens, ook al komen deze ongetwijfeld naar boven.
Laat je niet wijsmaken dat  je niet zomaar God kan aannemen, want dat hoor je zo hier en daar. Kies daarin je eigen weg, samen met God.
Probeer elke dag even met God te praten.(dat heet bidden) Je mag en kan Hem álles vertellen. Hij luistert altijd!Vraag of Hij je wil leiden in het nemen van  alle beslissingen die je neemt.

Vragen: email:schriever1@hotmail.com
Suggesties of opmerkingen van mede gelovigen zijn ook van harte welkom!Geen opmerkingen:

Een reactie posten