donderdag 7 januari 2016

Boeken...

Het lezen van een boek is heel persoonlijk. Ik probeer altijd op de hoogte te blijven van boeken die uitkomen.Lovende recensies over het laatste boek van Renate Dorrestijn. Het is een fictief boek, dat zich afspeelt in Almere.Het zal wel aan mij liggen, maar ik kon er geen vat op krijgen en het sprak me niet aan. Ik heb geprobeerd om het boek helemaal uit te lezen, maar heel eerlijk gezegd, vond ik het een wat warrig boek, zonder dat ik daar de schrijfster mee tekort wil doen. Nee, dan heb ik wel eens hele andere boeken van Renate gelezen.....

Ook het boek van Jan Siebelink: MARGJE,stelde bij mij hoge verwachtingen.  Zijn boek: KNIELEN OP EEN BED VIOLEN, waarin hij een ode bracht aan zijn overleden vader heeft mij diep geraakt. In Margje wilde hij ook een ode brengen aan zijn moeder, maar nadat ik dit boek gelezen had, was ik wel wat teleurgesteld.Natuurlijk mag je boeken nooit met elkaar vergelijken, maar ik miste de sfeer van :Knielen op een bed violen hierin een beetje, en de ode aan zijn moeder heb ik ook wat gemist. Maar ook hier geldt weer: misschien hebben anderen dat er wel in gelezen. Want Jan Siebelink is een fantastische schrijver, ook al spreken me al zijn boeken zeker niet altijd aan.

Het boek dat mij wel aansprak is: Lopen op het water, geschreven door Lynn Austin. Ik ben normaal geen liefhebber van deze schrijfster, maar deze raakte me heel erg.. Ze beschrijft hierin haar zoektocht  in Jeruzalem naar een hoger geestelijk leven voor haar zelf.

En als het over de liefde gaat, heb ik nog nooit een boek gelezen dat zo mooi, puur en vasthoudend is geschreven, als het over dit onderwerp gaat. BEVRIJDENDE LIEFDE, door Francine Rivers.

Morgenvroeg hoop ik opnieuw naar de bieb te gaan als ik me goed voel,en hopelijk vind ik weer nieuwe boeiende boeken.Maar als je zoveel leest als ik, is dat soms een hele toer...

Ik had al veel gehoord over deze schrijver en documentaires van hem gezien, maar vandaag ( 25 januari) las ik het levensverhaal van Nick Vujicic:  "LEVEN ZONDER ARMEN EN BENEN'' (2010) Het is nauwelijks te geloven hoe positief Nick nu in het leven staat.Maar hij beschrijft ook zijn worsteling om niet meer te willen leven. Hij reist de hele wereld over om mensen te bemoedigen, ondanks zijn zware handicap. Inmiddels is hij getrouwd en heeft twee kinderen. Een bemoedigend boek om te lezen hoe je met tegenslagen om kan gaan.


2 opmerkingen:

  1. Dat boek van Lynn Austin heeft mij ook zo geraakt! Ik hoop dat je een boek vindt waar je weg van bent. Zelf heb ik net "Zwanenmoeder" uit en daar ben ik zwaar van onder de indruk. Misschien nog wel het meest van de luchtige schrijfstijl en de krachtige les erin.

    Lieve groet.

    BeantwoordenVerwijderen