donderdag 3 november 2016

Er is altijd hoop!

Naast alle nare berichten in kranten en op de tv, zijn er ook veel hoopvolle berichten. Zo kreeg ik twee prachtige berichten op Twitter:

Het eerst betrof een filmpje van een klein meisje op de arm van een hulpverlener, die gered is uit de handen van Isis. Ze vertelt zelf hoe blij ze is. In het andere bericht vertelt Els Dijk, (directeur van de Evangelische Hogeschool) dat een studente onder tranen vertelde dat ze God had leren kennen, nadat ze Hem nog één kans had gegeven om te bewijzen dat Hij bestond.

Sinds kort heb ik een programma ontdekt op de tv, waar ik helemaal blij van wordt. (RTL Z Secret millionaire) Het gaat over miljonairs die undercover mensen en organisaties opzoeken, die zich belangeloos inzetten voor hun medemens.En dat met heel veel liefde en bewogenheid doen.Vaak hebben ze geen geld voor hun projecten, maar gaan toch stug door. Aan het eind van het programma maakt de miljonair zich bekend en vertelt hij of zij, wie ze werkelijk zijn. En geven dan een groot geldbedrag aan deze mensen, die daardoor hun doelen nu beter kunnen voortzetten. Door geldgebrek konden ze soms niet verder.

De reacties zijn soms hartverscheurend. De blijdschap en de dankbaarheid op de gezichten van deze mensen is met geen woord weer te geven. De stoerste kerels moeten soms huilen, en ik huil regelmatig met ze mee omdat het me zo diep raakt.Rijke en arme mensen vallen in elkaars armen, en waar het verschil dan even tussen hen wegvalt omdat mensen elkaars hart vinden. Het programma doet me denken aan 1 Cor. 13 uit de Bijbel, wat over de liefde gaat.

De andere kant is, dat de miljonairs anders naar huis gaan dan ze zijn gekomen. Dan gaan ze beseffen wat het betekent om je belangeloos in te zetten voor je medemens. Maar ook dat ze ontdekken hoe betrekkelijk hun eigen rijkdom is, en inzien hoe leeg hun eigen leven soms is, en dat ze hun gezinnen hebben verwaarloosd door hun hebzucht naar roem en geld. Vaak besluiten ze om hun leven drastisch om te gooien.

Dit programma is één van de weinige mooie Parels van de commerciële zenders op de tv, tussen al die bakken met immorele vuilnis die ze dagelijks de huiskamers in strooien.Waar geld, glamour, glitter en vermeende roem de boventoon voert.En waar de meeste films alleen maar bestaan uit moord en doodslag.

Gelukkig zijn er nog heel veel mensen die zich in willen zetten voor hun medemens, zonder enig winstbejag.En daar gaat het om in het leven.Je hoeft geen miljonair te zijn om een ander blij te maken.

Als mijn gezondheid het toelaat, probeer ik eens per week een bosje bloemen weg te geven in het winkelcentrum aan een wildvreemde. De reacties zijn ontroerend mooi en erg positief.Er ontstaan vaak fijne gesprekken. En het kost maar zo weinig moeite. De wereld een beetje mooier maken begint altijd bij jezelf.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten