woensdag 15 juni 2016

Nog geen oplossing voor mijn hartklachten...


Ik hoopte zo dat de cardioloog met wat oplossingen zou komen, wat betreft mijn hartklachten. Helaas is dat nog niet zo. Ik krijg eerst nog een oproep voor het plaatsen van een kastje, dat 24 uur mijn hartslag registreert. Dat stelt op zich niet zoveel voor, maar naar aanleiding daarvan kunnen misschien de medicijnen worden aangepast.

Ik had gehoopt dat ik toch  iets mee zou krijgen om de aanvallen van de hartritme-stoornissen wat te verminderen. Dat kon volgens de cardioloog niet, omdat mijn bloeddruk te laag is, en medicijnen daar averechts op konden reageren. Dus eerst maar weer afwachten wat het kastje laat zien.

Gisteren ook weer een heftige aanval gehad, en dan is het best moeilijk om niet in paniek te raken. Gelukkig blijf ik meestal rustig en zakt het na enkele uren weer af, maar soms ook niet. Dan is de enige optie bidden, maar ook dat helpt soms wel of niet, want God is natuurlijk geen automaat, die mij op mijn wenken gaat bedienen.

Om mijn conditie op peil te houden heb ik vandaag toch weer een eindje gefietst. Eerst durfde ik dat niet zo goed vanwege de vermoeidheid en de pijn, maar omdat ik me beslist niet door angst wil laten leiden, moest ik me wel eerst weer wat moed inspreken. Maar het is bekend dat ik aar een kanjer in ben. haha.

Ik wil proberen om weer dagelijks te fietsen, want ik wil niet steeds met mezelf bezig zijn, ook al doe ik dat over het algemeen maar heel weinig.

Afwachten maar weer........En tijdens dat (wachten) ga ik z├ęker leuke dingen doen als het kan.....

p.s. Inmiddels heb ik besloten om voorlopig geen behandelingen meer te willen ondergaan, en niet meer naar het ziekenhuis wil. Want ik bemerk dat ik dat mentaal  even niet aan kan. Ik heb de cardioloog en de huisarts daarvan op de hoogte gebracht, en ze hadden er begrip voor, gezien de nare en traumatische  ziekenhuis-ervaringen uit het verleden.                                                            .

2 opmerkingen:

  1. Vervelend dit probleem. Ben benieuwd of het kastje uitsluitsel gaat geven. Fietsen is wel fijn om te doen. Succes en zegen gewenst. groet, Anne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hartelijk dank voor je reactie en bemoedigende woorden.

    Frea

    BeantwoordenVerwijderen